pCloud on täynnä ominaisuuksia, sillä on erittäin hyvä maine, ja se tarjoaa laadukkaita ja turvallisia työkaluja kilpailijoihin verrattuna houkuttelevaan hintaan…. Mielipiteemme pCloudista on, että se on kaiken kaikkiaan paras verkkotallennusratkaisu suurimmalle osalle käyttäjistä.

Mutta miksi valita pCloud kilpailijoiden sijaan? Miten voit hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla? Vastaukset ovat alla.

Tutustu pCloudiin

Kokeile pCloudia 15 Gt:n ilmaispalvelulla

]

Logo de pCloud
★★★★★

EDUT

  • Älyttömän varma turvallisuus
  • Valinnanvaraa palvelun ja datan isännöinnille Euroopassa (Sveitsi) tai Yhdysvalloissa
  • Määriteltävissä oleva henkilökohtainen salaus
  • 10 päivän rahat takaisin -takuu
  • Erilaiset tallennuskapasiteetit: 500 Gt, 2 TB tai 10 TB
  • Ilmaista 10 GB tallennustilaa
  • Erittäin edulliset elinikäiset paketit (kertamaksu)

HAITAT

  • Henkilökohtainen pCloud Crypto -salaus saatavilla lisämaksusta
  • Yhteistyövälineitä parannettava
Avis pCloud

Online-tiedostojen hallinta

pCloud sisältää kaikki klassiset tiedostojen synkronointiominaisuudet, joita pilvitallennuspalvelulta odotetaan.

Toisin kuin muissa palveluissa, pCloudissa ei ole rajoituksia tallennettavien tiedostojen koolle. On siis täysin mahdollista synkronoida multimediatiedostokokoelmasi (esimerkiksi HD-elokuvat).

Muut erittäin hyödylliset toiminnot, kuten roskakori ja tiedostojen versiohistoria, on integroitu kaikkiin tileihin.

WebDAV-standardin käyttöönotto on suuri etu. Se takaa yhteensopivuuden kaikkien ulkoisten työkalujen kanssa, jotka myös tukevat WebDAV:tä. WebDAV on yksi verkkotallennuksen hyödyllisistä ominaisuuksista.

Tallennuspalvelimien sijainti

PCloudin avulla voit valita niiden tietopalvelimien sijainnin, joille uskot tietosi.

Voit valita, säilytätkö tiedostosi Euroopan unionissa (Luxemburgissa) vai Yhdysvalloissa. Teet tämän valinnan, kun luot pCloud-tilisi.

Tämä on valtava etu erityisesti eurooppalaisille yrityksille tai yksityishenkilöille, jotka eivät halua tietojensa poistuvan Euroopan maaperältä.

Roskakori

pCloud sisältää roskakoritoiminnon, jolla voit palauttaa poistetut tiedostot.

Tiedostojesi saatavuusaika riippuu käyttämästäsi pCloud-paketista. Ilmaisen tilin osalta saatavuusaika on 15 päivää. Tämä pitenee 30 päivään kaikissa maksullisissa tileissä.

Versiot ja tiedostohistoria

pCloud varmuuskopioi peräkkäiset versiot tiedostoistasi tietyn ajanjakson ajan. Tämä ominaisuus on olennainen, kun tallennat työasiakirjoja. Sen avulla voit luetella tiedostojesi historian ja palauttaa vanhat versiot ongelman tai tietovahingon sattuessa.

Samoin kuin roskakori, versiot säilyvät 15 päivää ilmaisilla tileillä ja 30 päivää maksullisilla tileillä.

pCloud Drive: virtuaalinen asema, joka ei vie tilaa kiintolevyltäsi

pCloud tarjoaa ominaisuuden nimeltä pCloud Drive. Tämä on virtuaalinen kansio tietokoneellasi.

Tällaisen virtuaalisen kansion avulla tiedostoihisi pääsee käsiksi ilman, että niitä tallennetaan tietokoneellesi. Tiedot ladataan lennossa pilvestä, kun niitä tarvitaan.

Tämäntyyppisen virtuaalisen kansion valtava etu on, että se ei vie tilaa kiintolevyltäsi! Se on hienoa, varsinkin jos sinulla on paljon verkkotallennustilaa. Se säästää valtavasti kiintolevytilaa.

Tarvitset kuitenkin Internet-yhteyden, jotta se toimisi. Tiedostojen käyttö on myös hitaampaa kuin jos tiedostot olisi tallennettu paikallisesti kiintolevylle.

Yleinen käyttöliittymä ja helppokäyttöisyys

PCloudin käyttöliittymissä on myös useita hakutoimintoja tiedostonimen tai kansion perusteella sekä suodatin tiedostomuodon mukaan.

Alustat ja sovellukset

pCloud Windowsille, Macille, Linuxille, Androidille ja iOS:lle

pCloud tarjoaa sovelluksia tärkeimmille alustoille: Windows, MacOS ja Linux tietokoneille sekä Android ja iOS mobiililaitteille. Asianomaiset käyttäjät arvostavat epäilemättä sitä, että Linuxille on kehitetty erityinen sovellus.

Selainpohjainen verkkosovellus on tyylikäs ja kattava. Kaikki sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja intuitiivisia. Käytännössä kaikki, jotka ovat jo käyttäneet Dropboxin, Google Driven tai iCloudin kaltaisia synkronointitallennuspalveluja, tulevat toimeen myös pCloudin kanssa.

Pilvipalvelun turvallisuus ja yksityisyys

Turvallisuuden kannalta pCloud on vakavasti otettava ja kattava palvelu. Tiedonsiirrossa ja tallennuksessa käytetään 256-bittistä AES-salausta.

Laitteisto-ongelmista johtuvien tietojen menetysten välttämiseksi tiedot tallennetaan aina viitenä kopiona vähintään kolmeen eri keskukseen. Tavoitteena on varmistaa, että tiedot säilyvät, vaikka tietokeskus tuhoutuisi.

Kuten verkkotallennuspalveluiden turvallisuutta käsittelevässä artikkelissamme selitettiin, nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä, mutta ne eivät takaa sitä, että kukaan muu kuin sinä itse ei voi nähdä kaikkein arkaluonteisimpia tietojasi. pCloud tarjoaa tämän maksullisen pCloud Crypto-vaihtoehdon muodossa.

pCloud Crypto: salaa tietosi pilvipalvelussa

Yksityisen salauksen periaate on välttämätön, jotta kukaan muu (ei esimerkiksi pCloudin työntekijät tai viranomaiset) kuin sinä ei voi lukea tietojasi. Tämä tarkoittaa, että tietosi salataan laitteessasi ennen niiden lähettämistä tallennuspalvelimille. Salausavain pysyy vain sinun hallussasi. Näin salattuja tietoja ei voi lukea sen jälkeen, kun ne on tallennettu, edes tallennuspalvelun tarjoaja. Lyhyesti sanottuna se on kuin digitaalinen kassakaappi, jonka avaimet ovat vain sinulla.

Lisätietoja saat artikkelistamme verkkotallennuksen turvallisuudesta.

Tätä periaatetta eivät tarjoa useimmat pCloudin yleisimmät kilpailijat (erityisesti Dropbox, Google, Apple jne.). Se on kuitenkin uskomattoman tärkeä kaikille, jotka haluavat pitää tiedot ehdottoman yksityisinä (luottamukselliset asiakirjat, pääsykoodit).

pCloud tarjoaa maksullisen vaihtoehdon Crypto jonka avulla voit valita salattavat tiedostot.

PCloudin asiakaspuolen salausperiaate

Tämän salauksen periaate on yksinkertainen mutta valtavan tehokas. Kaikki arkaluonteiset tiedostot salataan tietokoneellasi. Tätä kutsutaan yksityiseksi salaukseksi tai asiakaspuolen salaukseksi. PCloud-palvelimille lähetetty ja tallennettu versio on salattu ja lukukelvoton. Salausavaimesi ( Crypto Pass) on yksin sinun hallussasi. Se ei ole koskaan pCloudin tiedossa. Joten edes pCloud ei pääse käsiksi tietoihin luettavassa muodossa.

Toisaalta olet vastuussa Crypto Passin säilyttämisestä, sillä jos kadotat sen, tietosi menetetään. Edes pCloud ei voi tehdä mitään puolestasi.

On sääli, että pCloudin Crypto-vaihtoehto on maksullinen, mutta se tarjoaa käyttäjille harvinaisen vapauden. Sen avulla voit erityisesti valita, mitkä tiedostot haluat salata vaihtoehdon avulla ja mitkä et.

Näin vähemmän arkaluonteiset tiedostot, joita et halunnut sisällyttää pCloud Cryptoon, säilyttävät kaikki edut, joita vähemmän ”yksityinen” palvelu tarjoaa, kun tietojen on oltava luettavissa palvelimella: tiedostoja voi esikatsella verkossa, arkistoida jne.

PCloud Crypton hinnat

PCloud Crypto on hinnoiteltu seuraavasti:

  • 4,99 kuukausimaksu.
  • 49,99 vuosimaksu (17 % säästö kuukausimaksuun verrattuna).
  • 150 € elinikäinen maksu (eli noin 2,5 vuoden käyttö kuukausimaksulla tai 3 vuoden käyttö vuosimaksulla).
  • 14 päivän ilmainen kokeilujakso palvelun testaamiseksi.

Mielipiteemme pCloud Cryptosta

PCloud Crypto -vaihtoehto on houkutteleva, koska sen avulla voit nauttia yksityisen salauksen eduista kärsimättä sen haitoista.

Yksityinen salaus rajoittaa pCloudissa, kuten muissakin palveluissa, tiettyjä hyödyllisiä toimintoja (kuten tiedostojen esikatselua tai hakua).

crypto-vaihtoehdon avulla pCloudissa on erittäin helppo valita salattavat tiedostot (sijoittamalla ne omaan kansioon). Näin muut tiedostosi nauttivat kaikesta siitä mukavuudesta, jota palvelun käyttäminen ilman yksityistä salausta tarjoaa, kun taas arkaluonteisimmat tiedostosi pysyvät luottamuksellisina.

Jos tarvitset tätä vaihtoehtoa, älä epäröi testata palvelua ilmaiseksi 14 päivän ajan ja osta sitten elinikäinen vaihtoehto, jos voit.

Online-tiedostojen jakaminen ja yhteistyö

Asiakirjojen jakaminen pCloudissa

pCloud tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia jakaa tiedostojasi verkossa muiden ihmisten (ei välttämättä pCloudin asiakkaiden) kanssa.

  • Kansion jakaminen. Voit antaa pääsyn pCloud-tilasi kansioon ja valita, voivatko vastaanottajat vain katsella vai myös muokata tiedostoja.
  • Linkki tiedostoon. Voit luoda tietylle tiedostolle linkin, jonka avulla vastaanottajat voivat ladata haluamansa tiedoston. Tämä toiminto antaa myös tiedon latausten määrän. Yritykset voivat mukauttaa lataussivun tarpeitaan vastaavaksi: värit, kuva, otsikko ja kuvaus.
  • Lataa linkki. Voit lähettää latauslinkin yhdelle tai useammalle vastaanottajalle, jotka voivat ladata ja lisätä tiedostoja suoraan pCloud-tallennustilaan. Tämä ominaisuus on erittäin kätevä, kun joku haluaa lähettää sinulle suuria tiedostoja.

Huomaa, että pCloud tarjoaa myös perhetallennuspaketin (jossa on 2 Tt tallennustilaa jaettavaksi enintään 5 henkilön kesken). Tarjous on kuvattu tarkemmin Hinnat ja tarjoukset-osiossa.

pCloud pilvipalvelun yhteistoiminnalliseen työskentelyyn

Yhteistyöominaisuudet eivät ole pCloudin vahvuus. Jos yhteistoiminnalliset näkökohdat ovat tärkein motivaatiosi pilvitallennusjärjestelmän käyttämiseen, pCloud ei ole ihanteellinen.

Tässä tapauksessa suosittelemme, että otat ilmaisen Google Drive -tilin täydentämään pCloud-tilaasi. Vaikka Google Drive on ongelmallinen luottamuksellisuusongelmiensa vuoksi, sitä on vaikea päihittää, kun on kyse yhteistoiminnallisesta työskentelystä.

Multimediasisältö pCloudissa

Multimediasisältöominaisuudet ovat loistavia. Olipa kyse valokuvista, videoista tai äänitiedostoista, pCloud-sovellukset sisältävät mediasoittimen, jonka avulla voit esikatsella ja toistaa näitä asiakirjoja. Tämä pätee myös verkkotallennussivustoon, jota voi käyttää verkkoselaimella.

PCloud-tallennustarjoukset ja -hinnat

Hintojen osalta pCloud on hyvässä asemassa kilpailijoiden joukossa. Palvelu tarjoaa kilpailijoihin verrattuna kohtuullisia hintoja, erityisesti verrattuna sen tunnetumpiin kilpailijoihin, kuten Dropboxiin ja Google Driveen.

Se on myös ainoa pilvitallennuspalvelu , joka tarjoaaelinikäisiä paketteja . Näissä suunnitelmissa maksat kertamaksun, jolla voit käyttää pCloudin palveluita koko elämäsi ajan. Nykyiset hinnat ovat houkuttelevia, sillä ne maksavat itsensä nopeasti takaisin (3-4 vuotta suunnitelmasta riippuen, kun kyseessä on elinikäinen käyttö).

Jos olet testannut pCloudin palveluja ja tiedät, että ne vastaavat tarpeitasi, tämä on tervetullut tilaisuus pitkän aikavälin säästöihin.

Lisäksi sinulla on 10 päivän palautusoikeus, jos et ole tyytyväinen. On siis helppo testata pCloudin tallennustilaa todellisia tarpeitasi vasten.

Pahoittelemme, että pCloudin tarjoama nollatietosalaus on maksullinen vaihtoehto. Mutta se jättää paljon kontrollia käyttäjälle. Voit valita, mitkä tiedostot salataan sijoittamalla ne omaan kansioon.

Free Cloud – antelias tarjous, jossa on vain vähän rajoituksia

Ilmaispaketti tarjoaa runsaat 10 Gt tilaa, joten voit tutustua palveluun ennen sitoutumista vuosi- tai elinikäiseen pakettiin.

Ilmaispaketissa ei ole erityisiä rajoituksia, lukuun ottamatta aikaa, joka kuluu, kun pääset käsiksi tiedostojen roskakorissa oleviin tiedostoihin tai tiedostojen vanhoihin versioihin. Maksullisten pakettien 30 päivästä lyhennetään ilmaispaketin 15 päivään.

Salasana- ja vanhentumispäivämäärätoiminnot jakolinkkejä varten ovat maksullisissa paketeissa.

Premium – halpa pilvitallennus

Premium-paketti tarjoaa 500 Gt dataa, ja voit valita kuukausi-, vuosi- tai elinikäisen laskutuksen.

Kuukausilaskutus: 4,99 euroa kuukaudessa, mikä tarkoittaa noin 100 Gt sijoitettua euroa kohden. Se on yli 30 % enemmän kuin Google Driven ja Megan lähimmät tarjoukset (200 Gt hintaan 2,99 €/kk).

Vuosilaskutus: 49,99 € vuodessa, mikä merkitsee 17 %:n säästöä verrattuna kuukausilaskutukseen vuoden aikana.

Elinikäinen laskutus. 200 euron kertamaksu, joka oikeuttaa käyttämään pCloudin ominaisuuksia koko elämän ajan, on selvästi houkuttelevin vaihtoehto pitkällä aikavälillä. Nopea laskelma osoittaa, että tämä suunnitelma maksaa itsensä takaisin neljässä vuodessa verrattuna vuositilaukseen.

Premium Plus – edullinen 2TB:n verkkopaketti

Premium Plus -paketti tarjoaa 2TB (tai 2000GB) dataa, ja voit valita kuukausi-, vuosi- tai elinikäisen laskutuksen.

Kuukausilaskutus: 9,99 euroa kuukaudessa, mikä vastaa noin 200 Gt:tä sijoitettua euroa kohden (eli kaksi kertaa enemmän kuin Premium-paketti). Se on puolet vähemmän kuin esimerkiksi Dropboxin tai Megan hinta samasta tilasta.

Vuotuinen laskutus: 99,99 euron vuosihinta merkitsee 17 prosentin säästöä verrattuna kuukausittaiseen laskutukseen yhden vuoden aikana.

Elinikäinen laskutus. 400 €: n ostoksella saat pCloud-palvelut käyttöösi loppuelämäksesi. Premium-tarjouksen tavoin tämä ostos maksaa itsensä takaisin neljässä vuodessa verrattuna vuositilaukseen.

Mukautettu suunnitelma – 10 TB:n elinikäinen suunnitelma

Toinen tarjous, nimeltään Custom Plan, 10 TB:n (eli 10 000 Gt) on myös saatavilla pCloudista. Toisin kuin aiemmat 500 Gt:n ja 2 TB:n tarjoukset, tämä on saatavilla vain elinikäisenä tarjouksena ilman kuukausi- tai vuositilausta. Sinun on siis maksettava huomattava summa rahaa saadaksesi sen käyttöösi, mutta luvassa on odotettavissa oleva kannattavuus pitkällä aikavälillä.

Elinikäinen laskutus. 1200 dollaria ostoksesta, joka oikeuttaa pCloud-palveluihin elinikäisesti 10 Tt:n tilalla. Huomaa, että 1200 euron hinta on 80 prosentin alennus varsinaisesta 6000 euron hinnasta.

pCloud Lifetime: entäpä verkkotallennus loppuelämäksi?

Kuten edellä mainitsimme, pCloud on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se tarjoaa valinnanvaraa 500 Gt:n, 2 Tt:n tai 10 Tt:n elinikäisen pilvitallennuspaketin välillä.

Näitä kannattaa tarkastella, koska ne muuttavat tapaa, jolla ajattelemme verkkotallennuksesta ja maksamisesta.

Olemme tottuneet ajattelemaan verkkotallennustilaa tilapäisenä palveluna, jota vuokrataan rajoitetuksi ajaksi. Tilaukset (kuukausi- tai vuosimaksut) vaikuttavat siis luonnollisimmalta maksutavalta.

pCloud kääntää tämän päinvastaiseksi, sillä sen avulla voitostaa verkkotallennustilaa. Kyseessä ei ole enää vuokraus, vaan kertaluonteinen ostos, joka tekeetallennustilasta käyttökelpoisen koko eliniäksi.

Onko se kannattavaa?

Herää kysymys kannattavuudesta: kuinka kauan kestää kuolettaa pCloud Lifetime -verkkotallennustilan osto?

Muistutettakoon, että nykyisen 65 prosentin alennuskampanjan ansiosta pCloud Lifetime -tarjous maksaa tällä hetkellä 200 euroa 500 Gt:ltä tai 400 euroa 2 TB:ltä. Mitä tulee 10 TB:n tallennustilaan, se on 80 % alennuksessa, ja sen hinta on tällä hetkellä 1 200 €.

Laskimme kuoletukset pCloud Lifetime-palvelulle omistetussa artikkelissamme. Tässä ovat tulokset.

PCloud Lifetime -tarjoukset maksavat itsensä takaisin 4 vuodessa (verrattuna siihen, että joku ottaisi vuositilauksen).

Kun olet esimerkiksi käyttänyt elinikäistä tallennustilaa 4 vuoden ajan, olet maksanut yhtä paljon kuin samasta verkkotallennustilasta vuosimaksulla. Kuuden vuoden kuluttua tallennustila on maksanut puolet vähemmän kuin kuukausitilauksella.

Takaisinmaksuaika on siis hyvin lyhyt, kun otetaan huomioon, että pilvitallennustila on palvelu, joka on varmasti ajankohtainen vielä 5 tai 10 vuoden kuluttua. Tarjolla olevat tilat (500 Gt, mutta erityisesti 2 Tt ja 10 Tt) ovat riittävän suuria, jotta ne eivät käy hyödyttömiksi ennen kuin osto on maksanut itsensä takaisin.

Lyhyesti sanottuna on selvää, että näistä tarjouksista maksettu hinta muuttuu muutaman vuoden kuluttua erittäin merkittäviksi säästöiksi.

Entä 10TB:n suunnitelma?

10 TB:n suunnitelman kannattavuutta on vaikeampi laskea, koska sitä ei ole saatavilla kuukausi- tai vuositilauksena. Toisaalta on mahdollista nähdä, että se maksaa hyvin vähän TB:tä kohti sijoitetun hinnan osalta. Itse asiassa tämä tarjous maksaa 120 euroa per TB, kun taas 400 euron hintainen 2 TB:n suunnitelma maksaa 200 euroa per TB. Kustannukset teratavua kohti ovat siis 40 prosenttia alhaisemmat 10 TB:n suunnitelmassa.

Katso tarkemmin näitä tarjouksia pCloudin elinikäistä tallennustilaa käsittelevästä artikkelistamme.

pCloud perheelle – tallennustilan jakaminen perheen kesken

pCloud tarjoaa toisenkin omaperäisen paketin: perheille omistetun pilvitilan. Tämä vastaa 2TB:n tai 10TB:n tallennustilan valintaa, johon pääsee käsiksi vain elinikäisen tarjouksen muodossa, jonka arvo on 600 € 2TB:n osalta tai 1 500 € 10TB:n osalta (elinikäinen käyttö yhdellä maksulla).

Tässä paketissa enintään 5 käyttäjää voi jakaa tallennustilan, ja siinä on seuraavat ominaisuudet :

  • hallitset tallennustilan jakamista perheenjäsenten kesken,
  • jokaisella jäsenellä on oma yksityinen tilansa (johon muut eivät pääse käsiksi).

Pahoittelemme, että tämä tarjous on saatavilla vain elinikäisenä ostona, eikä perinteisen kuukausi- tai vuosilaskutuksen kautta. Tämä saattaa karkottaa potentiaalisia asiakkaita. Siksi on tervetullut mahdollisuus 10 päivän hyvitykseen tyytymättömyyden sattuessa.

Huomaa, että olemassa olevaa elinikäistä suunnitelmaa(Premium, Premium Plus tai Custom) ei voi muuttaa perhesuunnitelmaksi.

Lisätietoja on pCloud Family -testissämme.

Joulun 2021 ajaksi pCloud tarjoaa valtavan kampanjan perheelle jaettavasta tallennustilastaan.

Mielipide pCloudin hinnoista

PCloudin tarjoamat tallennustilan koot vaihtelevat (10 Gt ilmaistilille, 500 Gt, 2 Tt tai 10 Tt maksullisille tileille). Ne myös edustavat käyttäjien tarpeita.

pCloudilla on useita erittäin myönteisiä ominaisuuksia:

  • Saatavilla on erilaisia laskutussuunnitelmia: kuukausittaisia, vuosittaisia tai elinikäisiä (pCloudin valtava etu kaikkiin sen kilpailijoihin verrattuna, lukuun ottamatta Icedrivea, joka tarjoaa myös elinikäisiä suunnitelmia).
  • Perhepaketti, joka voi sopia täydellisesti tarpeisiisi, jos haluat jakaa ja hallita verkkotallennustilaa muiden ihmisten kanssa (yhteensä enintään 5 käyttäjää).

Ainoa ongelma pCloudin hinnoittelupolitiikassa on se, että sinun on maksettava Crypto-vaihtoehdosta. Onneksi muut tariffit ovat hyvin alhaisia, mikä tasapainottaa laskua.

Jos tarvitset tätä vaihtoehtoa, älä epäröi testata palvelua ilmaiseksi 14 päivän ajan ja osta sitten elinikäinen vaihtoehto, jos voit.

Consult pCloud-tariffit

pCloud ja sen kilpailijat

pCloud vs Dropbox

Dropbox on toinen pCloudin vakava kilpailija verkkotallennuksessa. Se on edelleen yksi suosituimmista vaihtoehdoista, sillä se demokratisoi pilvitallennuksen aikoinaan. Molemmilla palveluilla on hyvä maine suuren yleisön keskuudessa, vaikka Dropbox onkin tunnetumpi.

Nykyään pCloud on kuitenkin mielestämme Dropboxia selvästi edellä sekä toiminnallisuuden että hinnan suhteen.

PCloudin edut

  • Paljon edullisemmat hinnat kuin Dropboxilla.
  • PCloudin elinikäiset tarjoukset(koko pCloud Lifetime -arviointi) ovat yksinkertaisesti lyömättömiä säästöjen suhteen nykyisillä verkkotallennusmarkkinoilla.
  • PCloud Crypto-vaihtoehto, joka ei ole ilmainen, mahdollistaa tiettyjen tiedostojen pitämisen täysin luottamuksellisina. Dropboxilla ei ole pCloud Crypton kaltaista yksityistä salausvaihtoehtoa.
  • PCloudin ilmainen verkkotallennus (jopa 15 Gt) on parempi kuin Dropboxin (vain 2 Gt).

Dropboxin edut

  • Vanhemman suosionsa ansiosta Dropbox hyötyy paremmasta integraatiosta tiettyjen ulkoisten työkalujen kanssa (esimerkiksi Microsoft Office).
  • Tiedonsiirtojen nopeus Dropboxissa.

pCloud vai Dropbox: johtopäätös

Mielestämme useimmille pCloud on tämän kaksintaistelun voittaja. Sillä on kattavammat ominaisuudet, kuten pCloud Crypton tarjoama yksityinen salaus, jonka avulla voit pitää tietyt tiedostot täysin suojattuina (edes pCloud ei pysty lukemaan näitä tiedostoja).

Myös pCloudin elinikäiset tarjoukset tekevät siitä ensiluokkaisen valinnan, johon edes Dropbox ei pysty vastaamaan: 500 Gt:n, 2 Tt:n tai 10 Tt:n tilan käyttöoikeudesta kertamaksulla on vaikea voittaa.

pCloud vs. Google Drive

Miten pCloud pärjää Google Drivelle, joka on valloittanut pilvitallennustilan?

Vertailu on samanlainen kuin pCloud vs. Dropbox, sillä Google Drivella on samat ongelmat kuin Dropboxilla. Google Drivesta puuttuu tietojen luottamuksellisuus (Google voi lukea tai skannata kaikki tiedostosi), kun taas pCloud tarjoaa Crypto-vaihtoehdon juuri tähän tarkoitukseen. On myös valitettavaa, että vain pCloud tarjoaa elinikäistä pilvitallennustilaa, joka on erittäin helppo maksaa ja jonka ansiosta ei tarvitse tehdä lisätilausta joka kuukausi tai joka vuosi.

Google Driven etuna on sen sijaan se, että se on integroitu valtavaan Googlen ekosysteemiin (Google Docs, Google Photos jne.). Ilmaisen verkkotallennustilan osalta nämä kaksi palvelua ovat tasavertaisia, sillä ne tarjoavat jopa 15 Gt ilmaista tilaa.

PCloudin edut

  • PCloud Lifetime -tarjoukset(pCloud Lifetime -palvelun täydellinen arvostelu) ovat yksinkertaisesti lyömättömiä säästöjen suhteen nykypäivän verkkotallennusmarkkinoilla.
  • Vaikka pCloud Crypto-vaihtoehto ei ole ilmainen, voit pitää tietyt tiedostot täysin luottamuksellisina. Dropboxilla ei ole pCloud Crypton kaltaista yksityistä salausvaihtoehtoa.

Google Driven edut

  • Integroituminen Googlen ekosysteemiin.

pCloud vai Google Drive: johtopäätös

kaiken kaikkiaan pCloud on parempi pilvitallennustila kuin pCloud. Erityisesti tietojen luottamuksellisuuden (yksityisen salauksen) puuttuminen Google Drivesta poistaa sen kaikille, jotka haluavat tallentaa arkaluonteisia tiedostoja.

Google Drivella on kuitenkin myös vahvuuksia, joita pCloud ei voi saavuttaa, sillä se on integroitu koko Googlen ekosysteemiin. Onneksi näitä ominaisuuksia voi hyödyntää Googlen ilmaisen 15 Gt:n tilan avulla, jota täydentää pCloudin maksullinen elinikäinen tila, johon voi tallentaa suurimman osan henkilökohtaisista tiedoista.

pCloud vs. Sync.com

sekä pCloudista että Sync.comista on tullut merkittäviä toimijoita verkkotallennuksen alalla, mutta ne soveltuvat eri käyttötarkoituksiin.

PCloudin edut

Sync.comin edut

  • Sync.com on halvempi vuositilauksissa, mutta ei tarjoa elinikäistä verkkotallennusta kuten pCloud.
  • Yksityinen salaus sisältyy tilaukseen, kun taas pCloud tarjoaa sen maksullisena vaihtoehtona.

pCloud vai Sync.com: mielipiteemme

Jos etsit ensisijaisesti helppokäyttöisyyttä tai pitkäaikaista sopimusta, pCloud on ykkösvalinta, etenkin sen Lifetime-tarjouksen ansiosta, jolla säästät paljon pitkällä aikavälillä (katso pCloud Lifetime -palvelun täydellinen arvostelumme, josta löydät lisätietoja säästöistä).

Sync.com on parempi valinta, jos haluat mieluummin vuositilauksen kuin elinikäisen tilauksen, ja varsinkin jos tarvitset tietojen täydellistä luottamuksellisuutta. Sync.com tarjoaa oletusarvoisesti yksityisen salauksen kaikille tiedostoillesi sen varmistamiseksi, että vain sinä voit lukea niiden sisältöä. pCloud tarjoaa maksullisen vaihtoehdon (pCloud Crypto) tietyille tiedostoillesi.

Mielipiteemme pCloudista

Huolimatta Googlen ja Dropboxin kaltaisten jättiläisten läsnäolosta verkkotallennusmarkkinoilla pCloud on onnistunut asettumaan kärkeen.

Kenelle pCloud-tallennuspalvelu on tarkoitettu?

pCloud on ihanteellinen ratkaisu useimmille käyttäjille. Kaikissa arviointikriteereissä erinomaisesti pärjäävän sveitsiläisen yrityksen verkkotallennuspalvelu tarjoaa vertaansa vailla olevan kompromissin, johon on lisätty muutama hyvä ja omaperäinen idea(elinikäiset tarjoukset, tilaa koko perheelle ja valikoiva yksityinen salaus).

Tietoturvan vakavuus on yksi arvostettavimmista seikoista.

Arvostamme myös alhaisia hintoja ja omaperäistä mahdollisuutta maksaa palvelun elinikäisestä käytöstä.

Ainoa heikkous toiminnallisuuden kannalta on yhteistyövälineiden puute. Se, että useiden käyttäjien on vaikea työskennellä samanaikaisesti saman asiakirjan parissa, ei aina sovellu ryhmätyöskentelyyn, varsinkaan yritysmaailmassa.

Onneksi verkossa olevat tiedostojen ja kansioiden jakotyökalut ovat erittäin kattavat.

Hinnan osalta pCloud on varmasti yksi halvimmista pilvipalveluista. Niille, jotka haluavat säästää rahaa, elinikäisen paketin tarjous on markkinoiden houkuttelevin, sillä se maksaa itsensä takaisin vain neljässä vuodessa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että mielipiteemme pCloudista on, että se on turvallinen ja toimiva pitkän aikavälin valinta niin asiantuntijoille kuin aloittelijoillekin.

Logo de pCloud
★★★★★

EDUT

  • Tinkimätön turvallisuus
  • Palvelun ja tietojen isännöinti Euroopassa (Sveitsi) tai Yhdysvalloissa
  • Määriteltävissä oleva henkilökohtainen salaus
  • 10 päivän rahat takaisin -takuu
  • Erilaiset tallennuskapasiteetit: 500 Gt, 2 TB tai 10 TB
  • Ilmaista 10 GB tallennustilaa
  • Erittäin edulliset elinikäiset paketit (kertamaksu)

HAITAT

  • Henkilökohtainen pCloud Crypto -salaus saatavilla lisämaksusta
  • Yhteistyövälineitä parannettava

Discover pCloud

Kokeile pCloudia 15 Gt:lla ilmaiseksi

]