Här är vår rankning av de bästa lagringstjänsterna online. Vi har testat dessa tjänster och tagit hänsyn till alla kriterier som utgör bra molnlagring: säkerhet och integritet, pris, synkroniserings- och delningsfunktioner etc.

För de som har bråttom, här är topp 3:

  1. pCloud är den bästa molnlagringen, för sina funktioner, säkerhet och låga priser. I synnerhet erbjuder pCloud mycket ekonomiska livstidsavtal på lång sikt (en enda betalning för livstidsanvändning, snarare än en traditionell prenumeration). Vår recension av pCloud.
  2. kDrive är en utmärkt europeisk online-lagringslösning. Den har fördelen att vara mycket billig (halva priset jämfört med alla sina konkurrenter för månads- och årsabonnemang) och drar nytta av en skyddande sekretesspolicy. Vår recension av kDrive.
  3. Internxt är en molnlagringstjänst baserad på datasäkerhet och konfidentialitet, tack vare sin Zero-Knowledge-kryptering (endast användaren kan komma åt sina data). Även om det har färre avancerade funktioner än några av sina konkurrenter, är Internxt ett bra alternativ för dem som letar efter låga priser och sekretess. Vår recension av Internxt.
Best cloud storage review

Vilka är de bästa lagringslösningarna online?

1. pCloud: Den bästa molnlagringen

Logo de pCloud
★★★★★

FÖRDELAR

  • Kompromisslös säkerhet
  • Val av tjänst och data som hostas i Europa eller USA
  • Konfigurerbar personlig kryptering
  • 10 dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • 10 GB gratis utrymme
  • Mycket ekonomiska livstidspaket (engångsbetalning)
  • Val mellan lagringsutrymmen på 500 GB, 2 TB eller 10 TB.

NACKDELAR

  • PCloud Crypto personlig kryptering tillgänglig mot extra kostnad
  • Samarbetsverktyg som kan förbättras

pCloud är en mindre känd konkurrent till Dropbox eller Google Drive, men det sticker ut som ett bättre alternativ.

Det erbjuder bättre säkerhetsalternativ och har alla önskade funktioner (synkronisering, delning etc.). Men pCloud glömmer inte bort att det är lätt att använda, så det är perfekt för nybörjare.

Det kostnadsfria paketet på 10 GB är mer än tillräckligt för att ge tjänsten en bra testkörning innan du går vidare till de större paketen.

När det gäller priserna för de betalda paketen har pCloud mycket låga priser för sina 500 GB-, 2 TB- och 10 TB-planer. Det är också den enda, tillsammans med Icedrive, som erbjuder en engångsbetalning för livstidsanvändning, vilket är mycket mer ekonomiskt på lång sikt än traditionella prenumerationer.

pCloud har förnyat sig med sina Lifetime-erbjudanden med engångsbetalning och sitt dedikerade familjeerbjudande (2 TB att dela med 4 andra personer). Alla Lifetime-erbjudanden är för närvarande särskilt attraktiva, med en kampanj på -65% och till och med -80% för 10 TB-planen.

Dessutom kan du enkelt testa ett erbjudande och sedan begära återbetalning i 10 dagar om du inte är nöjd.

Kort sagt, pCloud är för närvarande den bästa lagringstjänsten.


2. kDrive: Prenumerationer till halva priset av sina konkurrenter

Logo kDrive
kDrive
★★★★★

FÖRDELAR

  • Abonnemang i allmänhet halva priset jämfört med konkurrenterna för samma molnutrymme
  • Lämplig för yrkesverksamma och företag såväl som för privatpersoner
  • 30 dagar gratis för att prova hela tjänsten
  • Alla tjänster och data är baserade i Schweiz
  • Avtagande priser beroende på åtagandet på 1, 2 eller 3 år

NACKDELAR

  • Ingen kryptering på klientsidan ännu för att skydda dina filer (men snart tillgänglig enligt kDrive)
  • Gratis erbjudande endast tillgängligt i ett fåtal europeiska länder

Tjänsten kDrive, som skapats av Infomaniak, är en intressant aktör på marknaden för onlinelagring. Med sin unika egenskap att endast lagra data i sina egna datacenter i Genève, Schweiz, erbjuder den en viss grad av datasäkerhet (ingen data skickas utanför Schweiz, och i synnerhet inte till USA, som har en datapolicy som strider mot skyddet av privatlivet).

Faktum är att kDrive, med sina paket som är skräddarsydda för användargrupper, är en utmärkt lösning för teamarbete och affärer. Det visar sig vara ett mycket intressant alternativ som en billig men omfattande professionell molnlagringslösning.

Vi beklagar avsaknaden av privat kryptering på klientsidan (Zero-Knowledge), vilket skulle ha säkerställt större datasekretess. Men kDrive garanterar att dina data inte kommer att användas utanför Infomaniak självt.

En annan intressant aspekt för företag är att kDrive bara är en av de tjänster som erbjuds av Infomaniak. Det är därför möjligt att kombinera den med andra användbara tjänster i ett enhetligt och attraktivt gränssnitt, särskilt för företag (e-postadresser, videokonferenser, skicka nyhetsbrev eller SMS, kalender- och kontakthantering, överföring av stora filer, hosting och molnservrar etc.). Kort sagt, det är en heltäckande molntjänst som inte bara tar hand om lagring. Småföretag och team kan använda den för sina professionella uppgifter, särskilt som ett alternativ till de amerikanska nätjättarna.

Det kostnadsfria 15GB-paketet är intressant, men begränsat när det gäller funktionalitet. Lyckligtvis erbjuder kDrive en 30-dagars gratis provperiod av sina mer omfattande betalda paket.


3. Internxt: molnlagring med maximal sekretess och mycket låga priser

Internxt logo
★★★★★

FÖRDELAR

  • Förbättrad säkerhet och sekretess tack vare Zero-Knowledge-kryptering
  • Data lagras i Europa och RGPD efterlevs
  • De mest ekonomiska livstidsplanerna på marknaden för molnlagring
  • Du kan välja mellan 20 GB, 200 GB och 2 TB lagringsutrymme med månads- eller årsabonnemang, och 2 TB, 5 TB eller 10 TB med livstidsabonnemang.
  • Nöjd eller pengarna tillbaka i 30 dagar
  • Webbplats och applikationer tillgängliga på engelska, spanska, franska, italienska, kinesiska och ryska

NACKDELAR

  • Vissa funktioner saknas för samarbete
  • Inga filversioner (möjlighet att gå tillbaka till tidigare versioner av en fil)

Internxt är en online-lagringstjänst baserad i Spanien som erbjuder säkra och särskilt ekonomiska molnlagringslösningar.

Dess Zero-Knowledge-arkitektur garanterar utmärkt säkerhet och sekretess, eftersom endast användaren kan komma åt sina data (inte ens Internxt kan läsa de filer som anförtrotts Internxt). Dessutom lagras all data i Europeiska unionen i enlighet med europeiska bestämmelser (RGPD).

Internxt erbjuder en rad olika lagringsplaner, från 20 GB till 10 TB, med månads-, års- eller livstidsabonnemang. Det är dessa alternativ som gör Internxt till en särskilt kostnadseffektiv tjänst.

Internxts livstidserbjudanden på 2 TB, 5 TB och 10 TB lagringsutrymme är attraktiva för användare som vill ha ett stort lagringsutrymme till en överkomlig kostnad. Dessa erbjudanden är till och med de mest ekonomiska på lång sikt.

Även om Internxt är ungt och saknar några av de mest avancerade funktionerna (särskilt filversionshistorik), utvecklas det ständigt. Företaget strävar efter att förbättra och utöka sin funktionalitet för att möta användarnas behov.

Lyckligtvis ger Internxt en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti eller ett gratis lagringsutrymme på upp till 10 GB, så att du kan testa tjänsten utan risk och kontrollera att den uppfyller dina behov.

Kort sagt är Internxt en utmärkt molnlagringslösning för dem som letar efter sekretess och en kostnadseffektiv tjänst på lång sikt, tack vare sina livstidserbjudanden.

Internxt erbjuder just nu 75 % rabatt på alla sina livstidserbjudanden (199 € för 2 TB, 299 € för 5 TB och 499 € för 10 TB). Denna kampanj kan nås via följande länk:


4. Icedrive: modern molnlagring med bra valuta för pengarna

Logo Icedrive
Icedrive
★★★★★

FÖRDELAR

  • Mycket låga priser, särskilt med livstidsbetalningar
  • Utmärkt säkerhet och integritet (privat kryptering ingår)
  • 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • 10 GB gratis molnutrymme

NACKDELAR

  • Webbplats och applikationer endast på engelska

Icedrive lanserades 2019 och är ännu en nykomling i molnet. De har tagit ett blad ur pClouds bok genom att erbjuda en mycket prisvärd tjänst i kombination med utmärkt säkerhet och integritetsskydd (inklusive privat kryptering på klientsidan).

De mest attraktiva funktionerna är livstidserbjudandena (en engångsbetalning för livstids tillgång till din online-lagring), med 512 GB för € 299, 2 TB för € 479 och 10 TB för € 1199!


5. Sync.com: Den säkraste och mest integritetsvänliga molnlagringen

Logo de Sync.com
★★★★★

FÖRDELAR

  • Mycket billiga 2TB- eller 6TB-planer
  • Utmärkt säkerhet och integritet (privat kryptering ingår)
  • Tjänsten och datan lagras i Kanada, som respekterar integriteten bättre än USA
  • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • Obegränsat antal filversioner och papperskorg

NACKDELAR

  • Webbplats och applikationer endast på engelska
  • Något mindre omfattande än pCloud när det gäller funktioner

Sync.com är en kanadensisk lagringstjänst som har allvarliga fördelar för dem som vill ha total diskretion för sina data som är värd i molnet.

All data som lagras på Sync.com krypteras med hjälp av en privat krypteringsprincip: användaren är ensam ägare till nyckeln som gör det möjligt att dekryptera och läsa data. Inte ens Sync.com kan dekryptera de data som finns på deras servrar. Så du är garanterad att vara den enda som kan läsa dina filer.

Jämfört med andra lagringstjänster online som erbjuder privat kryptering (till exempel Mega och Tresorit) har Sync.com fördelen att vara billigare.

När det gäller lagringsutrymme erbjuder de 5 GB gratis, vilket är hälften så mycket som konkurrenten pCloud. I 30 dagar kan du be om återbetalning om du inte är nöjd. Så det är lätt att prova tjänsten.

Nackdelen med Sync.com är att den bara finns på engelska. Du kommer därför att föredra Sync.com om ditt mål är att skydda din integritet till ett mycket lågt pris, men med en liten förlust av funktionalitet och användarvänlighet jämfört med pCloud.


6. NordLocker: Online-lagring med fokus på säkerhet och integritet från skaparna av NordVPN

NordLocker logo
★★★★★

FÖRDELAR

  • Utmärkt säkerhet och integritet (Zero-Knowledge)
  • Utmärkta webb- och skrivbordsapplikationer för Windows och macOS.
  • 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

NACKDELAR

  • För lite ledigt utrymme (3 GB)

NordLocker är en online-lagringstjänst som erbjuds av samma skapare som NordVPN- och NordPass-tjänsterna. Naturligtvis fokuserar den på säkerhet och integritet. Precis som med Sync.coms molnlagring säkerställer den privata Zero-Knowledge-krypteringen att dina filer bara kan läsas av dig. Så det är perfekt för att lagra privata eller konfidentiella data. Skrivbordsgränssnittet är särskilt attraktivt och modernt, men mobilapplikationerna (iOS och Android) behöver fortfarande lite arbete.


7. Google Drive: 15 GB gratis för att dra nytta av Googles verktyg

Logo pour Google Drive
Google Drive
★★★★★

FÖRDELAR

  • Integration med Google-verktyg (Google Dokument, Google Foto etc.)
  • Gratis molnutrymme på 15 GB

NACKDELAR

  • Inget privat krypteringsalternativ (nollkunskap)
  • Icke-konfidentiell data
  • Data som påverkas av USA:s policy mot integritet (Cloud Act)
  • Ingen Linux-applikation

Google Drive är en av de mest välkända lagringslösningarna online. Och det måste sägas att det finns en aspekt där den är oslagbar: verktyg för samarbete online.

Google har utvecklat flera verktyg för att arbeta direkt online (Google Docs, Google Sheets, etc.). Dessa verktyg gör samarbetet både roligt och effektivt.

Det största problemet med Google Drive är att de uppgifter som anförtros inte är konfidentiella – tvärtom. Google kan komma åt och bläddra i dina filer, särskilt i reklamsyfte. Detta är också fallet med de flesta av de mest kända molnlagringssystemen, till exempel Dropbox och iCloud. Därför föredrar vi alternativ som respekterar integriteten bättre, t.ex. pCloud, Sync.com, Icedrive eller NordLocker.

När det gäller funktioner för datasynkronisering är Google Drive sämre än vad tjänster som pCloud har att erbjuda. Lyckligtvis gör Googles 15 GB gratisutrymme alla samarbetsverktyg användbara utan att betala.

För dem som letar efter mer än några dussin gigabyte lagringsutrymme rekommenderar vi våra toppval i denna jämförelse. Det här är mer intressanta alternativ, särskilt när det gäller säkerhet.


8. Mega: Hög säkerhet och 20 GB ledigt utrymme

Logo Mega
★★★★★

FÖRDELAR

  • Utmärkt säkerhet och integritet (privat kryptering ingår)
  • 20 GB gratis molnutrymme
  • Erbjuder individuell molnlagring på upp till 16 TB

NACKDELAR

  • Överföringshastigheterna kan vara långsamma
  • Flera kontroverser om Megas verkliga säkerhet

Mega har gjort sig ett namn i världen av online-lagring av två skäl.

För det första är det efterträdaren till den berömda MegaUpload, en onlinefilvärdstjänst som stängdes av 2012 efter en antipiratkampanj. För det andra erbjöd Mega 50 GB gratis utrymme när den först kom ut på marknaden, vilket hjälpte den att locka ett stort antal användare. Det fria utrymme som erbjuds idag är mycket mindre och Mega har förlorat det som skiljer det från sina konkurrenter.

Mega är dock fortfarande en bra säker lagringstjänst (med privat kryptering) med ett trevligt gränssnitt. Ett antal kontroverser kring Megas faktiska säkerhet har dock skadat dess rykte.

Megas priser har nyligen sänkts, vilket gör det mycket mer attraktivt i kategorin säker online-lagring.


9. apple iCloud: Apples online-lagringslösning

★★★★★
Logo iCloud

FÖRDELAR

  • Integration med Apples ekosystem (iOS, macOS)

NACKDELAR

  • Ingen kryptering på klientsidan för att skydda data
  • Data påverkas av USA:s policy mot integritetskränkningar (Cloud Act)

iCloud är den molnlagringslösning som Apple erbjuder för att komplettera sitt ekosystem. Som med de flesta molnlagringslösningar från de amerikanska jättarna (t.ex. Google Drive och Microsofts OneDrive) integreras den sömlöst i företagets ekosystem. iCloud är därför ett mycket praktiskt sätt att säkerhetskopiera data på en iPhone, iPad eller Mac.

Å andra sidan har det också den stora nackdelen att det är väldigt lite integritetsskydd. De data som lagras på iCloud kan ses av Apple. Så många användare kommer att föredra en säkrare tjänst som gör att de kan lagra sina data på ett verkligt konfidentiellt sätt.

När det gäller prissättning förblir iCloud på nivå med sina huvudkonkurrenter. De som vill spara pengar kommer att föredra kDrive molnlagring, som är halva priset.


10. OneDrive: Microsofts molnlagring

★★★★★
Logo OneDrive

FÖRDELAR

  • Integration med Microsofts verktyg

NACKDELAR

  • Ingen kryptering på klientsidan för att skydda data
  • Data påverkas av USA:s policy mot integritetskränkningar (Cloud Act)

Som Microsofts online-lagringstjänst ligger OneDrives styrka i dess privilegierade integration med Microsoft Office-verktyg.

Resten av molnlagringstjänsten är konventionell och sticker inte riktigt ut från alternativen, och det är synd att Microsoft inte har utvecklat en dedikerad applikation för Linux.

Åtminstone ligger OneDrives priser inom ett mycket rimligt intervall jämfört med resten av marknaden.


11. Dropbox: Molnlagring som har förlorat sin dragningskraft

Logo de Dropbox
★★★★★

FÖRDELAR

  • Bra integration med externa verktyg

NACKDELAR

  • Lite dyrt
  • Begränsad säkerhet och integritet
  • Data påverkas av USA:s policy mot integritet (Cloud Act)

Dropbox behöver ingen introduktion, eftersom företaget har dominerat marknaden för molnlagring så länge att det nästan har blivit synonymt med den. Pionjärstatusen 2007 tog företaget till toppen, men under flera år har Dropbox inte lyst lika starkt och förlorar användare till sina konkurrenter.

Det är en kvalitetstjänst, men dess säkerhet och integritetsskydd lämnar en del övrigt att önska.

Lägg därtill priser som är högre än dagens bästa online-lagringslösningar som pCloud (det närmaste alternativet när det gäller funktionalitet) eller kDrive, och vi har inget annat val än att rekommendera alternativ till Dropbox.


12. TresorIt: Säker lagring men alldeles för dyrt

Logo tresorit
★★★★★

FÖRDELAR

  • Säkerhet och integritet tas på allvar
  • Tjänsten och datan lagras i Europa

NACKDELAR

  • Mycket dyrt
  • Ingen gratis lagring (men en 14-dagars provperiod)

Tresorit är en online-lagringstjänst vars främsta argument är dess säkerhet.

Även om tjänsten lever upp till sina löften på detta område är priserna för närvarande alldeles för höga för att gå högre upp i vår ranking.

För användare som fäster vikt vid säkerhet och privat kryptering (som säkerställer att endast användaren kan läsa data) är det bäst att välja billigare alternativ.

pCloud har till exempel ett privat krypteringsalternativ som, även om det inte är gratis, kostar mycket mindre än tresorit. Sync.com är ett annat alternativ som erbjuder de lägsta priserna för en tjänst som erbjuder privat kryptering som standard och för all lagrad data.


Vad är onlinelagring?

Online-lagring eller molnlagring används ofta idag. Det ska inte förväxlas med onlinebackup, utan innebär att du synkroniserar all din data så att du kan hämta dina filer när som helst och var som helst.

De synkroniserade filerna är tillgängliga från din dator, mobiltelefon, surfplatta eller webbläsare.

Molnlagring erbjuder även andra praktiska funktioner. Till exempel blir det mycket enkelt att dela filer eller mappar med vänner eller kollegor. En enkel länk skickas via e-post och filen är delad, oavsett storlek.

Olika typer av molnlagring

Den billigaste online-lagringen

Vi har skrivit guider för dig som har priset som främsta kriterium. Beroende på vilken typ av utrymme du letar efter kan du ta en titt på dessa artiklar:

  • Den billigasteonline-lagringen mellan 200 och 500 GB. Det här är lagringsutrymmen som gör att du kan lagra en stor mängd filer utan att behöva oroa dig för mycket för att överskrida gränsen för lagring online. Filmer, musik, foton – här kan du lagra även de största multimediafilerna.
  • Denbilligaste online-lagringen från 1 TB. Med den här typen av lagringsutrymme kommer du utan tvekan att kunna lagra alla dina filer, eller åtminstone en stor majoritet av dem.

Ett stort, ekonomiskt lagringsutrymme

Så snart du behöver mer än några gigabyte data räcker det inte längre med ledigt utrymme. Det blir nödvändigt att byta till betald lagring online. Istället för att synkronisera ett litet urval av filer blir det möjligt att synkronisera all din data på några hundra gigabyte eller några terabyte.

Om du vill kombinera ett stort lagringsutrymme i molnet utan att betala mycket på lång sikt finns lösningen som erbjuds av pCloud, Internxt och Icedrive.

Dessa leverantörer innoverar genom att erbjuda online-lagringsutrymme för livet. Användaren betalar en gång och kan använda lagringsutrymmet hela livet.

Detta originella erbjudande skiljer sig från den månads- eller årsabonnemang som vanligtvis erbjuds av andra molnlagringstjänster. Internxt erbjuder de billigaste och snabbast lönsamma molnlagringspaketen för livstid (endast 2 år för att helt återbetala köpet av 2 TB lagringsutrymme jämfört med det årliga prenumerationspriset). Att köpa lagringsutrymme hos pCloud eller Icedrive betalar sig också mycket snabbt, på bara 3 eller 4 år. Se vår artikel om livstidslagring online för mer information.

En originell presentidé: onlinelagring för livet

Livstidserbjudandena från pCloud, Internxt och Icedrive är också mycket originella presentidéer.

Tanken på att ge bort ett lagringsutrymme i molnet kan verka konstig, men det kan vara mycket användbart för människor i alla åldrar, så länge de till exempel har en smartphone och en dator eller tycker om att dela sina filer med andra.

Det faktum att online-lagring betalas på prenumerationsbasis är förmodligen den främsta anledningen till att människor är ovilliga att ge bort det i present: vad är poängen med att ge bort något som måste betalas igen om några månader eller ett år?

Men livstids molnlagring från pCloud och Icedrive ändrar på allt detta och är dessutom en perfekt sista minuten-present.

Lagring att dela med familjen

En variant av pCloud Lifetime-lagringsutrymmet är tillägnad familjer. Även här handlar det om en engångsbetalning för obegränsad användning över tid.

Den här gången kan lagringsutrymmet på 2 TB delas som du vill med 4 andra personer.

Principen är att användaren som äger kontot hanterar det utrymme som han vill tilldela varje familjemedlem, upp till en gräns på totalt 2 TB.

Precis som pCloud Lifetime-erbjudandet är pCloud Family-erbjudandet för närvarande rabatterat med 33% för 2 TB-utrymmet, som kostar 595 € istället för 890 €, och för 10 TB-utrymmet (1499 € istället för 2249 €). En betydande engångsbetalning, men en som kommer att betala sig på lång sikt.

Hur väljer man lagring online?

Säkerhet, synkronisering och delning

En extremt viktig egenskap hos lagring online är säkerhet, och i synnerhet skyddet av privatlivet. Ändå förbises denna aspekt ofta av användarna.

Få av dem inser att de flesta av de mest kända leverantörerna av onlinelagring (Google Drive, Dropbox, OneDrive, iCloud etc.) har tillgång till deras data.

Det innebär att även om de uppgifter som lagras på deras servrar är krypterade (kryptering har blivit ett måste), så lagras nyckeln till dekrypteringen också på deras servrar.

Denna svaghet är både en brist på integritet och en ytterligare källa till piratkopiering. En hackare som lyckas hitta ett kryphål för att extrahera dekrypteringsnyckeln från dina data kommer att kunna komma åt dem utan problem, med alla de problem som det innebär. För att inte tala om det faktum att illasinnade anställda också kan få näsan i dina data.

Som svar på detta föredrar vi molnlagring som erbjuder ett privat krypteringssystem från början till slut. Kort sagt, dessa leverantörer lagrar inte krypteringsnyckeln för data. Du är den enda som känner till den och därmed den enda som kan ta del av dina uppgifter.

Användarvänlighet och gränssnitt

Användarvänligheten för onlinelagring bör inte förbises. Många av oss började använda onlinelagring med Dropbox eller Google Drive. De flesta befintliga tjänster följer samma princip och synkroniserar alla filer i en särskild mapp.

Det bör noteras att vissa leverantörer endast finns tillgängliga på engelska. Detta är tyvärr fallet med Sync.com, som visserligen är en utmärkt och mycket säker tjänst, men som bara finns på engelska.

Gratis lagringsutrymme online

Den första ingången till online-lagring är ofta via de gratis online-lagringserbjudanden som de flesta molnlagringsleverantörer erbjuder.

Ofta är det de mest kända lagringssystemen som används (t.ex. Google Drive, OneDrive eller Dropbox, trots att 2 GB gratis lagring för närvarande är mycket lätt). Men tveka inte att prova andra molnlagringsalternativ som kommer att vara mer attraktiva på lång sikt.

Om lagringstjänster på nätet erbjuder gratis lagringsutrymme är det i hopp om att du en dag ska välja att uppgradera till ett betalande paket.

Och de gör rätt i att göra det, för även om du inte planerar att göra det idag är det möjligt att du en dag blir frestad av mer utrymme. Och i så fall, i de flesta fall, kommer du förmodligen att välja ett betalande paket från den leverantör som redan ger dig gratis lagring.

Det är därför det är bäst att redan från början ta hänsyn till de kriterier (säkerhet, priser, funktioner) som gör att ditt gratis lagringsutrymme också blir en bra kandidat för betald lagring.

Det är därför vi naturligtvis rekommenderar pCloud som det bästa stället att börja, med sitt 10 GB gratis lagringsutrymme. Det är ett mycket bra gratis lagringsutrymme, men har också alla egenskaper hos ett utmärkt lagringsutrymme i alla kategorier.

Andra bra gratis lagringsalternativ är kDrive med 15 GB gratis och Internxt med 10 GB gratis.

Om säkerhet är ditt primära problem rekommenderar vi särskilt Internxt, som lagrar alla dina data med hjälp av Zero-Knowledge privat kryptering (inte ens Internxt kan komma åt dina data). Eftersom pCloud tar betalt för denna privata kryptering rekommenderar vi Internxt om du vill ha billig privat kryptering för alla dina filer.

Icedrive är också ett utmärkt alternativ, eftersom det inkluderar ett digitalt kassaskåp (en mapp där alla filer är privat krypterade) utan extra kostnad.

Läs vår dedikerade guide för mer information om gratis lagring online.

I ett nötskal: Topp 3 bästa molnlagringstjänsterna

Logo de pCloud
★★★★★

Helt enkelt den bästa molnlagringen, med tanke på dess funktioner, säkerhet och låga pris. Ett bra val av molnlagring för de flesta användare.

Logo kDrive
★★★★★

kDrive från Infomaniak är en utmärkt europeisk online-lagringslösning. Den har fördelen att vara mycket billig (halva priset jämfört med alla konkurrenter) och drar nytta av en mycket skyddande schweizisk sekretesspolicy. Dess enda verkliga fel är att det inte ger Zero-Knowledge-kryptering.

Internxt logo
★★★★★

Internxt är en ung, mycket säker molnlagringstjänst som garanterar sekretessen för dina data. Internxt erbjuder mycket attraktiva priser med sina livstidspaket på 2 TB, 5 TB eller till och med 10 TB (en engångsbetalning för livstidsanvändning, istället för en prenumeration).