pCloud разполага с множество функции, има много добра репутация и предлага висококачествени и сигурни инструменти на атрактивни цени в сравнение с конкуренцията… Нашето мнение за pCloud е, че като цяло това е най-доброто решение за онлайн съхранение за повечето потребители.

Но защо да изберете pCloud пред конкуренцията? Как можете да се възползвате максимално от него? Отговорите са по-долу.

Открийте pCloud

Опитайте pCloud с 15 GB безплатно

Logo de pCloud
★★★★★

ПРЕДИМСТВА

  • Надеждна сигурност
  • Възможност за избор на услуга и данни, хоствани в Европа (Швейцария) или в Съединените щати
  • Конфигурируемо лично криптиране
  • 10-дневна гаранция за връщане на парите
  • Различни капацитети за съхранение: 500 GB, 2 TB или 10 TB
  • Безплатно пространство за съхранение от 10 GB
  • Изключително изгодни пакети за цял живот (еднократно плащане)

НЕДОСТАТЪЦИ

  • Лично криптиране pCloud Crypto се предлага срещу допълнително заплащане
  • Инструменти за сътрудничество, които трябва да бъдат подобрени
Avis pCloud

Онлайн управление на файлове

pCloud включва всички класически функции за синхронизиране на файлове, които се очакват от една услуга за съхранение в облак.

За разлика от други услуги, pCloud няма ограничение за размера на съхраняваните файлове. Така че е напълно възможно да синхронизирате колекцията си от мултимедийни файлове (например HD филми).

Във всички акаунти са интегрирани и други много полезни функции, като кошче за боклук и история на версиите на вашите файлове.

Приемането на стандарта WebDAV е голям плюс. То осигурява съвместимост с всички външни инструменти, които също поддържат WebDAV. WebDAV е една от полезните функции за онлайн съхранение.

Местоположение на сървърите за съхранение

С pCloud можете да изберете местоположението на сървърите за съхранение, на които поверявате данните си.

Можете да изберете да съхранявате файловете си в Европейския съюз (Люксембург) или в Съединените щати. Правите този избор, когато създавате профила си в pCloud.

Това е огромно предимство, особено за европейските компании или физически лица, които не искат данните им да напускат европейската територия.

Кошница за боклук

pCloud включва функция кошче за отпадъци за възстановяване на изтритите ви файлове.

Продължителността на времето, през което файловете ви са на разположение, зависи от вида на пакета pCloud, който използвате. За безплатен акаунт периодът на наличност е 15 дни. За всички платени акаунти той се увеличава на 30 дни.

Версии и история на файловете

pCloud архивира последователни версии на вашите файлове за определен период от време. Тази функция е от съществено значение, когато съхранявате работни документи. Тя ви позволява да съставяте списък с историята на вашите файлове и да възстановявате стари версии в случай на проблем или повреда на данните.

Подобно на кошчето за боклук, версиите се съхраняват за 15 дни за безплатните акаунти и за 30 дни за платените акаунти.

pCloud Drive: виртуално устройство, което не заема място на твърдия ви диск

pCloud предлага функция, наречена pCloud Drive. Това е виртуална папка в компютъра ви.

С подобна виртуална папка файловете ви са достъпни, без да се съхраняват на компютъра ви. Данните се изтеглят в движение от облака, когато е необходимо.

Огромното предимство на този тип виртуална папка е, че тя не заема място на твърдия ви диск! Това е чудесно, особено ако разполагате с много място за съхранение онлайн. Така се спестява огромно количество място на твърдия диск.

За да работи обаче, ви е необходима интернет връзка. Достъпът до файловете също е по-бавен, отколкото ако файловете се съхраняват локално на твърдия ви диск.

Общ интерфейс и лекота на използване

Интерфейсите на pCloud предлагат и редица функции за търсене по име на файл или папка, както и филтър по файлов формат.

Платформи и приложения

pCloud за Windows, Mac, Linux, Android и iOS

pCloud предлага приложения за основните платформи: Windows, MacOS и Linux за компютри и Android и iOS за мобилни устройства. Усилията, положени за разработване на специално приложение за Linux, несъмнено ще бъдат оценени от съответните потребители.

Базираното на браузър уеб приложение е елегантно и изчерпателно. Всички приложения са лесни за използване и интуитивни. В практическо отношение всеки, който вече е използвал услуги за съхранение на данни чрез онлайн синхронизация, като Dropbox, Google Drive или iCloud, ще се справи лесно и с pCloud.

Сигурност и поверителност на облачните услуги

По отношение на сигурността pCloud е сериозна и всеобхватна услуга. За прехвърлянето и съхранението на данни се използва 256-битово AES криптиране.

За да се избегне загуба на данни поради хардуерни проблеми, данните винаги се съхраняват в 5 копия, в поне три различни центъра. Целта е да се гарантира, че данните ще бъдат запазени дори ако някой център за данни бъде разрушен.

Както е обяснено в статията ни за сигурността на услугите за онлайн съхранение, тези мерки са от съществено значение, но те не гарантират, че никой друг освен вас не може да види най-чувствителните ви данни. pCloud предлага това под формата на платената опция pCloud Crypto.

pCloud Crypto: криптирайте данните си в облака

За да се гарантира, че никой (не служителите на pCloud или властите, например), освен вас, не може да прочете данните ви, принципът на частното криптиране е от съществено значение. Това включва криптиране на данните ви на вашето устройство, преди да ги изпратите към сървърите за съхранение. Ключът за декриптиране остава само във ваше притежание. Криптираните по този начин данни не могат да бъдат прочетени, след като са били съхранени, дори от доставчика на услуги за съхранение. Накратко, това е като цифров сейф, ключовете за който държите само вие.

За повече подробности прочетете нашата статия за сигурността на онлайн съхранението.

Този принцип не се предлага от повечето от най-често срещаните конкуренти на pCloud (а именно Dropbox, Google, Apple и др.). И все пак той е изключително важен за всеки, който иска да запази абсолютно поверителни данни (поверителни документи, кодове за достъп).

pCloud предлага платена опция Крипто която ви позволява да изберете кои файлове да бъдат криптирани.

Принцип на криптиране от страна на клиента на pCloud

Принципът на това криптиране е прост, но изключително ефективен. Всички чувствителни файлове се криптират на вашия компютър. Това се нарича частно криптиране или криптиране от страна на клиента. Версията, която се изпраща и съхранява на сървърите на pCloud, е криптирана и не може да се чете. Вие сте единственият собственик на вашия ключ за декриптиране (наречен Crypto Pass). Той никога не е известен на pCloud. Така че дори pCloud няма как да получи достъп до данните ви в четима форма.

От друга страна, вие сте отговорни за съхраняването на Crypto Pass, защото ако го загубите, данните ви ще бъдат загубени. Дори pCloud не би могъл да направи нищо за вас.

Жалко е, че за опцията pCloud Crypto трябва да се плаща, но тя предлага на потребителите рядка степен на свобода. По-специално тя ви позволява да изберете кои файлове да бъдат криптирани чрез опцията и кои не.

По този начин по-малко чувствителните файлове, които не сте пожелали да включите в pCloud Crypto, запазват всички предимства на една по-малко „частна“ услуга, която изисква данните да могат да се четат на сървъра: файловете могат да се преглеждат онлайн, да се архивират и т.н.

Цени на pCloud Crypto

Цените на pCloud Crypto са както следва:

  • 4,99 за месечно плащане.
  • 49,99 за годишно плащане (17% икономия в сравнение с месечното плащане).
  • 150 лв. за доживотно плащане (т.е. около 2,5 години използване при месечни плащания или 3 години използване при годишни плащания).
  • Безплатен 14-дневен пробен период за тестване на услугата.

Нашето мнение за pCloud Crypto

Опцията pCloud Crypto е привлекателна, защото ви позволява да се възползвате от предимствата на частното криптиране, без да страдате от неговите недостатъци.

Частното криптиране, както при pCloud, така и при други услуги, ограничава някои полезни функции (като преглед или търсене на файлове).

със своята опция Crypto pCloud улеснява много избора на файловете, които ще бъдат криптирани (като ги поставя в специалната папка). По този начин останалите файлове се ползват с цялото удобство на използването на услуга без частно криптиране, докато най-чувствителните ви файлове остават поверителни.

Ако се нуждаете от тази опция, не се колебайте да тествате услугата безплатно за 14 дни, след което, ако имате възможност, закупете опцията за цял живот.

Онлайн споделяне на файлове и сътрудничество

Споделяне на документи в pCloud

pCloud предлага широк набор от възможности за споделяне на вашите файлове онлайн с други хора (не непременно клиенти на pCloud).

  • Споделяне на папка. Можете да предоставите достъп до папка във вашето пространство в pCloud, като изберете дали получателите да могат само да разглеждат или и да редактират файлове.
  • Връзка към файл. За даден файл можете да генерирате връзка към този файл, която ще позволи на получателите да изтеглят желания файл. Тази функция също така предоставя информация за броя на изтеглянията на вашите данни. Компаниите могат да персонализират страницата за изтегляне според своите нужди: цветове, изображение, заглавие и описание.
  • Връзка за качване. Можете да изпратите връзка за качване на един или повече получатели, които след това могат да качват и добавят файлове директно в пространството за съхранение в pCloud. Тази функция е много удобна, когато някой трябва да ви изпрати големи файлове.

Имайте предвид, че pCloud предлага и семеен пакет за съхранение (с 2 TB пространство, което може да се споделя между до 5 души). Офертата е описана по-подробно в раздел “ Цени и оферти„.

pCloud за съвместна работа в облака

Функциите за съвместна работа не са силната страна на pCloud. Ако аспектите, свързани със съвместната работа, са основната ви мотивация за използване на система за съхранение в облака, pCloud няма да е идеална.

В този случай ви препоръчваме да си направите безплатен акаунт в Google Drive, който да допълни пространството ви в pCloud. Google Drive, макар и проблематичен заради проблемите с поверителността, трудно може да бъде надминат, когато става въпрос за съвместна работа.

Мултимедийно съдържание в pCloud

Функциите за мултимедийно съдържание са чудесни. Независимо дали става въпрос за снимки, видеоклипове или аудиофайлове, приложенията на pCloud съдържат мултимедиен плейър, който ви позволява да преглеждате и възпроизвеждате тези документи. Това важи и за сайта за онлайн съхранение, който може да бъде достъпен от уеб браузър.

Оферти и цени за съхранение в pCloud

Що се отнася до цените, pCloud е добре позициониран сред конкуренцията. Услугата предлага разумни цени в сравнение с конкуренцията, особено в сравнение с по-известните си съперници като Dropbox и Google Drive.

Това е и единствената услуга за съхранение в облак , която предлагадоживотни планове . При тези планове извършвате еднократно плащане, за да използвате услугите на pCloud за цял живот. Настоящите цени на тези планове са привлекателни, тъй като те се изплащат бързо (между 3 и 4 години в зависимост от плана, при доживотно използване).

Ако сте тествали услугите на pCloud и знаете, че те отговарят на вашите нужди, това е добре дошла възможност за дългосрочни спестявания.

Нещо повече, има 10-дневен срок за възстановяване на сумата, ако не сте доволни. Така че е лесно да тествате пространството за съхранение на pCloud спрямо реалните си нужди.

Съжаляваме, че предлаганото от pCloud криптиране с нулево познание е платена опция. Но пък тя оставя голяма част от контрола на потребителя. Вие избирате кои файлове да бъдат криптирани, като ги поставяте в специална папка.

Безплатен облак – щедра оферта с малко ограничения

Безплатният пакет предоставя щедро пространство от 10 GB, така че можете да се запознаете с услугата, преди да се ангажирате с годишен или доживотен пакет.

Безплатният пакет няма особени ограничения, освен времето, необходимо за достъп до файловете в кошчето за боклук или до старите версии на файловете. Те са намалени от 30 дни за платените пакети на 15 дни за безплатния пакет.

Функциите за парола и дата на изтичане на срока на валидност на връзките за споделяне са характерни само за платените пакети.

Premium – евтино съхранение в облака

Пакетът Premium осигурява 500 GB данни, като можете да избирате между месечно, годишно или доживотно таксуване.

Месечно таксуване: при цена от 4,99 евро на месец това прави около 100 GB на инвестирано евро. Това е с над 30% повече от най-близките оферти от Google Drive и Mega (200 GB при 2,99 евро на месец).

Годишно таксуване: при цена от 49,99 евро на година, това е икономия от 17% в сравнение с месечното таксуване за една година.

Доживотно таксуване. При цена от 200 EUR за еднократно плащане, което ви дава право на ползване на функциите на pCloud за цял живот, това очевидно е най-привлекателният план в дългосрочен план. Едно бързо изчисление показва, че този план се изплаща за 4 години в сравнение с годишния абонамент.

Premium Plus – евтин онлайн план с капацитет 2 TB

Планът Premium Plus осигурява 2 ТБ (или 2000 ГБ) данни, като можете да избирате между месечно, годишно или доживотно таксуване.

Месечно таксуване: при цена от 9,99 евро на месец това прави около 200 GB на инвестирано евро (т.е. два пъти повече от пакета Premium). Това е наполовина по-малко от цената на Dropbox или Mega за същото пространство, например.

Годишно таксуване: при цена от 99,99 евро на година това представлява икономия от 17% в сравнение с месечното таксуване за една година.

Доживотно таксуване. На цена от 400 евро за покупка, която ви дава право да ползвате услугите на pCloud за цял живот. Както и при офертата Premium , тази покупка се изплаща за 4 години в сравнение с годишния абонамент.

Потребителски план – 10 TB план за цял живот

В pCloud се предлага и друга оферта, наречена Custom Plan, с капацитет 10 TB (т.е. 10 000 GB). За разлика от предишните оферти за 500 GB и 2 TB, тази се предлага само като оферта за цял живот, без месечен или годишен абонамент. Така че ще трябва да платите значителна сума пари, за да получите достъп до нея, но с обещание за очаквана рентабилност в дългосрочен план.

Доживотно фактуриране. 1200 лв. за покупка, която ви дава право на доживотно ползване на услугите на pCloud с 10 TB пространство. Имайте предвид, че цената от 1200 евро е 80% отстъпка от действителната цена от 6000 евро.

доживотен pCloud: какво ще кажете за доживотно онлайн съхранение?

Както споменахме по-горе, pCloud е уникален с това, че предлага избор от пакети за доживотно съхранение в облака с 500 GB, 2 TB или 10 TB.

Струва си да ги разгледате, защото те променят начина, по който мислим за онлайн съхранението и плащането.

Свикнали сме да мислим за онлайн пространството за съхранение като за временна услуга, наета за ограничен период от време. Затова абонаментите (месечни или годишни) изглеждат най-естествената форма на плащане.

pCloud обръща това, като ви позволява дакупувате онлайн пространство за съхранение. Това вече не е наем, а еднократна покупка, която правипространството за съхранение използваемо за цял живот.

Печелившо ли е това?

Възниква въпросът за рентабилността: колко време е необходимо, за да се амортизира покупката на онлайн пространство за съхранение pCloud Lifetime?

Напомняме, че благодарение на настоящата промоция с 65% отстъпка офертата pCloud Lifetime в момента струва 200 евро за 500 GB или 400 евро за 2 TB. Що се отнася до пространството от 10 TB, то е с 80% отстъпка и в момента струва 1200 евро.

Изчислихме амортизацията в нашата статия, посветена на pCloud Lifetime. Ето и резултатите.

Офертите pCloud Lifetime се изплащат за 4 години (в сравнение с някой, който е сключил годишен абонамент).

Например, след 4 години използване на пространството за съхранение Lifetime ще сте платили толкова, колкото бихте платили за същото онлайн пространство за съхранение по годишна тарифа. След 6 години пространството за съхранение ще струва наполовина по-малко, отколкото при месечен абонамент.

Така че периодът на изплащане е много кратък, като се има предвид, че съхранението в облак е услуга, която със сигурност ще бъде актуална и след 5 или 10 години. Предлаганите пространства (500 GB, но по-конкретно 2 TB и 10 TB) са достатъчно големи, за да не станат безполезни, преди покупката да се е изплатила.

Накратко, ясно е, че цената, платена за една от тези оферти, ще се превърне в много значителна икономия след няколко години.

Какво ще кажете за плана 10 ТБ?

Рентабилността на плана 10 TB е по-трудна за изчисляване, тъй като той не се предлага с месечен или годишен абонамент. От друга страна, може да се види, че той струва много малко от гледна точка на цената, инвестирана на ТБ. Всъщност тази оферта струва 120 EUR на TB, докато планът за 2 TB за 400 EUR струва 200 EUR на TB. Следователно цената на терабайт е с 40% по-ниска за плана с 10 TB.

За да разгледате по-подробно тези оферти, вижте нашата статия, посветена на доживотното съхранение в pCloud.

pCloud за семейството – споделяне на пространство за съхранение като семейство

pCloud предлага още един оригинален пакет: облачно пространство, предназначено за семейства. Това съответства на избор от 2 ТБ или 10 ТБ пространство за съхранение, достъпно само под формата на оферта за цял живот на стойност 600 евро за 2 ТБ или 1 500 евро за 10 ТБ (доживотно използване срещу еднократно плащане).

С този пакет до 5 потребители могат да споделят пространството за съхранение със следните функции :

  • контролирате разпределението на пространството за съхранение между членовете на вашето семейство,
  • всеки член разполага със свое лично пространство (недостъпно за други).

Съжаляваме, че тази оферта е достъпна само чрез покупка за цял живот, а не чрез традиционното месечно или годишно фактуриране. Това може да отблъсне потенциални клиенти. Затова приветстваме възможността за 10-дневно възстановяване на сумата в случай на неудовлетвореност.

Обърнете внимание, че няма как да превърнете съществуващ доживотен план(Premium, Premium Plus или Custom) в семеен план.

За повече информация вижте нашия пълен тест на pCloud Family.

За коледния период на 2021 г. pCloud предлага огромна промоция за своето семейно споделено хранилище.

Мнение за цените на pCloud

Размерите на пространството за съхранение, предлагани от pCloud, са различни (10 GB за безплатен акаунт, 500 GB, 2 TB или 10 TB за платени акаунти). Те също така са представителни за нуждите на потребителите.

pCloud има редица много положителни характеристики:

  • Разнообразие от налични планове за таксуване: месечни, годишни или доживотни (огромно предимство на pCloud пред всички негови конкуренти с изключение на Icedrive, който също предлага доживотни планове).
  • Семеен пакет, който би могъл да пасне идеално на вашите нужди, ако искате да споделяте и управлявате онлайн пространство за съхранение с други хора (общо до 5 потребители).

Единственият проблем с ценовата политика на pCloud е, че трябва да платите за опцията Crypto. За щастие, останалите тарифи са много ниски, за да балансират сметката.

Ако се нуждаете от тази опция, не се колебайте да тествате услугата безплатно за 14 дни, след което купете опцията за цял живот, ако можете.

Консултирайте тарифите на pCloud

pCloud и неговите конкуренти

pCloud срещу Dropbox

Dropbox е друг сериозен конкурент на pCloud за онлайн съхранение на данни. Той все още е една от най-популярните опции, като по времето си демократизира съхранението в облака. И двете услуги се радват на добра репутация сред широката общественост, въпреки че Dropbox е по-известен.

Днес обаче смятаме, че pCloud е доста по-напред от Dropbox както по отношение на функционалността, така и по отношение на цената.

Предимства на pCloud

  • Много по-ниски цени от тези на Dropbox.
  • Доживотните оферти на pCloud(пълен преглед на pCloud Lifetime) са просто ненадминати по отношение на икономиите на днешния пазар на онлайн хранилища.
  • Опцията pCloud Crypto, която не е безплатна, ви позволява да запазите определени файлове в пълна конфиденциалност. Dropbox не разполага с опция за частно криптиране като pCloud Crypto.
  • Безплатното онлайн хранилище на pCloud (до 15 GB) превъзхожда това на Dropbox (само 2 GB).

Предимства на Dropbox

  • Благодарение на по-старата си популярност Dropbox се възползва от по-добра интеграция с някои външни инструменти (например Microsoft Office).
  • Скоростта на прехвърляне на файлове в Dropbox.

pCloud или Dropbox: заключение

По наше мнение за повечето хора pCloud е победителят в този дуел. С по-всеобхватни функции, включително частното криптиране, предлагано от pCloud Crypto, което ви позволява да запазите определени файлове напълно защитени (дори pCloud няма да може да прочете тези файлове).

Доживотните оферти на pCloud също така го превръщат в най-добрия избор, с който дори Dropbox не може да се сравнява: еднократно плащане за достъп до 500 GB, 2 TB или 10 TB пространство за цял живот е трудно да се надмине.

pCloud срещу Google Drive

Как се представя pCloud в сравнение с Google Drive, уеб гиганта, който завладя съхранението в облака?

Сравнението е подобно на това между pCloud и Dropbox, тъй като Google Drive има същите проблеми като Dropbox. В Google Drive липсва поверителност на данните (всички ваши файлове могат да бъдат прочетени или сканирани от Google), докато pCloud предлага опцията Crypto точно за тази цел. Също така е жалко, че само pCloud предлага доживотно съхранение в облака, което е изключително лесно за заплащане и избягва необходимостта от допълнителен абонамент всеки месец или всяка година.

Google Drive, от друга страна, има предимството, че е интегриран в огромната екосистема на Google (Google Docs, Google Photos и др.). По отношение на безплатното онлайн пространство за съхранение двете услуги са равностойни една на друга, като предлагат до 15 GB безплатно пространство.

Предимства на pCloud

  • Офертите на pCloud Lifetime(пълен преглед на pCloud Lifetime) са просто ненадминати по отношение на спестяванията на днешния пазар на онлайн съхранение.
  • Опцията pCloud Crypto, макар и да не е безплатна, ви позволява да запазите определени файлове напълно поверителни. Dropbox не разполага с опция за частно криптиране като pCloud Crypto.

Предимства на Google Drive

  • Интегриране в екосистемата на Google.

pCloud или Google Drive: заключението

като цяло pCloud е по-добро пространство за съхранение в облака от pCloud. По-специално, липсата на поверителност на данните (частно криптиране) в Google Drive го елиминира за всички, които искат да съхраняват чувствителни файлове.

Въпреки това Google Drive има и силни страни, с които pCloud не може да се сравнява, със своята интеграция с цялата екосистема на Google. За щастие, всички тези функции могат да се използват чрез безплатното пространство от 15 GB на Google, допълнено от платеното доживотно пространство на pCloud за съхраняване на по-голямата част от личните ви данни.

pCloud срещу Sync.com

pCloud и Sync.com се превърнаха в основни играчи в областта на онлайн съхранението, но са подходящи за различни приложения.

Предимства на pCloud

Предимства на Sync.com

  • Sync.com е по-евтин при годишните абонаменти, но не предлага доживотно онлайн съхранение като pCloud.
  • Частното криптиране е включено в абонамента, докато pCloud го предлага като платена опция.

pCloud или Sync.com: нашето мнение

Ако търсите предимно лекота на използване или дългосрочна сделка, тогава pCloud е първият избор, особено с офертата си за доживотен абонамент, която ще ви спести много в дългосрочен план (вижте пълния ни преглед на pCloud Lifetime за подробности относно спестяванията).

Sync.com е по-добрият избор, ако искате годишен абонамент, а не доживотен, и особено ако се нуждаете от пълна поверителност на данните си. Sync.com предлага частно криптиране по подразбиране за всички ваши файлове, за да гарантира, че само вие можете да прочетете съдържанието им. pCloud предлага платена опция (pCloud Crypto) за избрани ваши файлове.

Нашето мнение за pCloud

Въпреки присъствието на гиганти като Google и Dropbox на пазара за онлайн съхранение, pCloud успя да се позиционира начело на групата.

За кого е предназначена услугата за съхранение pCloud?

pCloud е идеално решение за повечето потребители. Отличавайки се по всички критерии за оценка, онлайн хранилището на швейцарската компания предлага ненадминат компромис, към който са добавени няколко добри оригинални идеи(оферти за цял живот, пространство за семейството и селективно частно криптиране).

Сериозното отношение към сигурността на данните е един от най-одобряваните аспекти.

Оценяваме също така ниските цени и оригиналната възможност за плащане за доживотно използване на услугата.

Единствената слабост по отношение на функционалността е липсата на инструменти за съвместна работа. Трудността няколко потребители да работят едновременно върху един и същ документ не винаги е подходяща за групова работа, особено в корпоративния свят.

За щастие инструментите за онлайн споделяне на файлове и папки са много изчерпателни.

Що се отнася до цената, pCloud със сигурност е една от най-евтините облачни услуги. За тези, които искат да спестят пари, офертата за доживотен план е най-привлекателната на пазара, като се изплаща само за 4 години.

В заключение, нашето мнение за pCloud е, че той е сигурен и жизнеспособен дългосрочен избор както за експерти, така и за начинаещи.

Logo de pCloud
★★★★★

ПРЕДПОСТАВКИ

  • Безкомпромисна сигурност
  • Възможност за избор на услуга и данни, хоствани в Европа (Швейцария) или САЩ
  • Конфигурируемо лично криптиране
  • 10-дневна гаранция за връщане на парите
  • Различни капацитети за съхранение: 500 GB, 2 TB или 10 TB
  • Безплатно пространство за съхранение от 10 GB
  • Изключително изгодни пакети за цял живот (еднократно плащане)

НЕДОСТАТЪЦИ

  • Лично криптиране pCloud Crypto се предлага срещу допълнително заплащане
  • Инструменти за сътрудничество, които трябва да бъдат подобрени

Открийте pCloud

Опитайте pCloud с 15 GB безплатно