Avis Icedrive

Icedrive skapades 2019 och är en nykomling på marknaden för onlinelagring. Tack vare sin utmärkta säkerhet och respekt för sekretess och integritet utan extra kostnad verkar Icedrive ändå vara en av de bästa lagringstjänsterna online.

Men tjänsten saknar fortfarande några funktioner, särskilt när det gäller datadelning, vilket hindrar den från att vara den bästa lösningen för de flesta människor. För det skulle du vara bättre på att titta på dess huvudkonkurrent, pCloud.

Icedrive vinner i mognad och rykte, och kommer att kunna locka många användare för sina mycket överkomliga priser, liksom dess utmärkta policy för integritet och säkerhet.

Logo Icedrive
Icedrive
★★★★★

FÖRDELAR

  • Mycket låga priser, särskilt för livstidsbetalningar
  • Utmärkt säkerhet och integritet (privat kryptering ingår)
  • 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • 10 GB gratis molnutrymme

NACKDELAR

  • Webbplats och applikationer endast på engelska
  • Vissa funktioner saknas jämfört med pCloud eller Sync.com

Synkronisering av filer

Till skillnad från många andra leverantörer av lagringsutrymme online erbjuder Icedrive inte en central synkroniserad mapp på hårddisken (som t.ex. Dropbox-mappen). Här kan du välja vissa mappar på din hårddisk som automatiskt ska synkroniseras med ditt onlineutrymme.

Den virtuella hårddisken för att spara utrymme på hårddisken

Bland filsynkroniseringsfunktionerna erbjuder Icedrive en virtuell enhet. Filerna i denna enhet lagras inte på din hårddisk, utan synkroniseras direkt från molnutrymmet när du bläddrar eller konsulterar dem. På så sätt kan du spara diskutrymme på din hårddisk med den virtuella enheten.

Tyvärr är denna funktion för närvarande endast tillgänglig för Windows-användare. Mac- eller Linux-användare, till exempel, kommer bara att kunna använda Icedrives mer traditionella funktioner.

Fildelning

Det är förmodligen på området för datadelning som Icedrive saknar mest för att bli utmärkt. Icedrive är fortfarande ett ungt företag som lovar att förbättra sina tjänster och lägga till funktioner till sin onlinelagring för att göra det ännu närmare den bästa molnlagringen.

Vi beklagar särskilt frånvaron av Claudes länkar. Dessa är mycket användbara, särskilt i ett professionellt sammanhang, när du vill låta någon annan ladda upp filer direkt till ditt onlineutrymme.

Trots detta har Icedrive alla de vanliga fildelningsfunktionerna:

  • Fildelning via e-post.
  • Skapa en delningslänk för att komma åt den fil eller mapp du vill ha.
  • Angeen tidsfrist efter vilken filerna inte längre kommer att vara tillgängliga.
  • Angeett lösenord för att skydda åtkomsten till dina filer.

Säkerhet och integritet

Icedrive Web App
Icedrives webbgränssnitt är modernt och attraktivt.

Privat kryptering med ”nollkunskap

I våra tester lägger vi stor vikt vid vikten av datasäkerhet och sekretess i molnet. När det gäller onlinelagring uppnås detta genom kryptering, vilket gör data oläsliga för alla som inte har de nödvändiga nycklarna för att dekryptera dem.

Privat kryptering, eller kryptering på klientsidan, innebär att du använder en nyckel som du är ensam om att inneha. Uppgifterna krypteras sedan på din maskin, redan innan de överförs till Icedrives servrar. Den stora fördelen med denna metod är att den garanterar att dina filer är hemliga: inte ens Icedrive kan läsa dina filer eftersom de inte har den nyckel som behövs för att dekryptera dem.

Icedrive erbjuder därför denna privata kryptering (med undantag för gratiserbjudandet, som inte använder kryptering på klientsidan), vilket gör det till ett föredraget alternativ inom detta område. Icedrive är till och med att föredra i detta avseende framför tjänster som Google Drive eller Dropbox, som inte erbjuder denna funktion och därför har total tillgång till dina filer.

Kryptering av data

Den krypteringsalgoritm som används av Icedrive skiljer sig från konkurrenternas. Det är Twofish-algoritmen som krypterar data. Den har många egenskaper som gör den lika säker som andra algoritmer.

Priser och paket

Icedrives priser är mycket låga. Mycket lägre än de flesta av sina konkurrenter för den mängd data som erbjuds. Enbart denna prispolicy motiverar att ta en närmare titt på Icedrive som en molnlagringslösning.

Icedrives paket liknar mycket de som erbjuds av pCloud:

  • Ett gratis 10GB molnlagringspaket.
  • 150GB, 1TB och 5TB paket med månads- eller årsabonnemang.
  • Livstidspaket på 150 GB, 3 TB eller 10 TB som är tillgängliga via en engångsbetalning för livstidsanvändning, snarare än via prenumeration. Detta är de mest lönsamma och ekonomiska erbjudandena på lång sikt.
  • En 14-dagars prov period under vilken du kan få pengarna tillbaka.

Icedrive livstidslagring online: det billigaste erbjudandet på marknaden

Det var pCloud som fick oss att vänja oss vid den mycket fördelaktiga formeln med livstids lagring online. Med andra ord betalar du en gång för att köpa lagringsutrymme online, som du sedan kan använda hela livet. Denna typ av paket liknar att köpa en extern hårddisk, men med alla de fördelar som molnet ger: ingen risk för förlust, haveri eller stöld, möjligheten att komma åt dina data var som helst när som helst, etc.

Även om dessa erbjudanden fortfarande är sällsynta på marknaden, efterfrågas de alltmer av användare som behöver molnlagringsutrymme för livet.

Här betyder ”för livet” naturligtvis så länge som Icedrive existerar. Icedrive är fortfarande i sin linda på marknaden för molnlagring, men med tanke på den hastighet med vilken de hittar sina fötter och deras mycket goda rykte, verkar det inte alltför riskabelt att satsa på dem på lång sikt.

Icedrive erbjuder tre paket med livstidslagring online:

  • 150 GB för 99 euro. Detta erbjudande är perfekt för dem som bara vill ha ett litet lagringsutrymme för att lagra eller dela sina viktigaste data. Detta är det enda molnlagringsutrymmet som också är tillgängligt med en årlig prenumeration.
  • 3 TB för 449 €. Detta lagringsutrymme ligger nära den mängd lagringsutrymme som en extern hårddisk ger, men med alla fördelar med lagring online. Det är en investering som innebär att användaren inte behöver betala ett regelbundet abonnemang, vilket är dyrt i längden.
  • 10 TB för 999 euro. Detta är ett mycket stort lagringsutrymme som kan användas under lång tid utan att man behöver vara rädd för att utrymmet ska ta slut, även om flera år. Användare kan lagra alla sina data med sinnesro.

Rabatter på mellan 33 % och 50 % av det verkliga priset

Dessa priser marknadsförs på Icedrives webbplats som enorma rabatter på de mycket högre verkliga priserna: 99 euro istället för 198 euro (50 % rabatt) för 150 GB, 449 euro istället för 674 euro (33 % rabatt) för 3 TB och 999 euro istället för 1 499 euro (33 % rabatt) för 10 TB. Även om det inte finns någon information om hur länge dessa rabatter gäller är det möjligt att priserna på livstidserbjudanden så småningom kommer att öka. De nuvarande priserna är i själva verket särskilt lönsamma på lång sikt, och det är möjligt att de kommer att användas för att locka fler kunder i syfte att konsolidera Icedrive som en stor aktör inom onlinelagring.

Kolla in Icedrives livstidserbjudanden

Icedrive abonnemangsbaserad lagring online

Pricing of Icedrive

Icedrive erbjuder 3 betalda abonnemangspaket: Lite (150GB), Pro (1TB) och Pro (5TB). Utbudet av olika utrymmen är därför mycket brett, upp till 5 TB, vilket få konkurrenter erbjuder eller överträffar.

Låt oss titta på priserna för månads- och årsabonnemang, eller ”livstidserbjudanden”:

  • Lite-paketet på 150 GB finns tillgängligt som årsabonnemang för 21,99 euro per år, eller 1,83 euro per månad. Observera att det inte är möjligt att ha ett månadsabonnemang för detta paket. Endast årlig fakturering är tillgänglig.
  • Pro-paketet på 1 TB finns i två versioner:
    • Månadsabonnemang för 4,99 € per månad.
    • Årsabonnemang till 49,99 € per år (10 € lägre pris jämfört med ett månadsabonnemang).
  • Pro-paketet på 5 TB finns också i två versioner:
    • Månadsabonnemang för 17,99 € per månad.
    • Årsprenumeration till 179,99 € per år (en besparing på ca 36 € jämfört med en månadsprenumeration).

Icedrive gratis lagring online

Precis som de flesta av sina konkurrenter erbjuder Icedrive en kostnadsfri testversion av sin molnlagringstjänst. Detta är i toppklassen, med 10 GB helt gratis.

Notera dock att Icedrives gratispaket inte inkluderar privat kryptering (eller kryptering på klientsidan), vilket ingår i alla betalpaket.

Icedrive och dess konkurrenter

Det var pCloud som fick oss att vänja oss vid den mycket fördelaktiga formeln för online-lagring för livet. Med andra ord betalar du en gång för att köpa lagringsutrymme online, som du sedan kan använda livet ut.

Livstid” betyder här naturligtvis så länge som Icedrive existerar. Icedrive är fortfarande i sin linda på marknaden för molnlagring, men med tanke på den hastighet med vilken de hittar sina fötter och deras mycket goda rykte verkar det inte alltför riskabelt att satsa på dem på lång sikt.

Dags att betala för livstids lagring online

Icedrives abonnemangspriser är ganska standardiserade och liknar dem hos andra, billigare konkurrenter. Det som gör att Icedrive kan positionera sig som den billigaste molnlagringen är deras ”livstidserbjudanden” till de extremt låga priserna 89 € för 150 GB, 199 € för 1 TB och 499 € för 5 TB.

Priset kan tyckas vara för högt, men för att göra en korrekt bedömning måste man ta hänsyn till fördelarna på medellång och lång sikt. Och i det här fallet är det en oslagbar affär.

5 TB för 499 €: den billigaste onlinelagringen på marknaden

En snabb beräkning är allt som krävs. Här motsvarar priset på 499 € för 5 TB mindre än 3 års årsabonnemang på 179,99 €. Med andra ord skrivs priset för engångsbetalningen av på mindre än 3 år. När dessa 3 år har gått har din betalning betalat sig själv, eftersom användningen då blir ”gratis”: onlineutrymmet tillhör dig och du kan fortsätta att använda det, men du har redan betalat för det.

Jämför detta med pCloud, som är Icedrives enda riktiga konkurrent inom livstidslagring. pCloud erbjuder sin 2TB-plan för 350 pund. Detta erbjudande anses redan vara otroligt ekonomiskt på lång sikt. Och ändå, bara när det gäller pris, är det ingen match för Icedrive.

För de mindre mängder molnlagring som erbjuds av Icedrive (150 GB eller 1 TB) är de priser som erbjuds av pCloud på sina livstidspaket mer attraktiva.

För 150GB och 1TB molnlagring är det sant att erbjudandet är något mindre attraktivt, eftersom det betalar sig självt på cirka 4 år.

Icedrive och dess konkurrenter

Icedrive vs pCloud

När du tar en närmare titt på erbjudanden om lagring online är det inte svårt att se att Icedrive inkräktar på pClouds territorium. Livstidserbjudandena är tydligt inspirerade av vad pCloud har gjort i flera år. Det är en mycket bra sak, för pCloud är förmodligen den bästa online-lagringen som finns idag. Det faktum att Icedrive syftar till att överträffa pCloud på sin egen mark.

Icedrive lyckas till och med överträffa pCloud på vissa punkter.

Fördelar med Icedrive

  • Lägre priser än pCloud, även för livstidserbjudanden.
  • Privat kryptering på klientsidan, ingår som standard, medan pCloud gör detta till ett betalningsalternativ. Detta gör Icedrives priser ännu mer attraktiva än pCloud för dem som vill ha privat kryptering.

Fördelar med pCloud

  • pCloud har funnits längre och har därför en stabilare långsiktig position.
  • PClouds tjänst är mer omfattande när det gäller funktioner och bättre förfinad (till exempel är Icedrive endast tillgängligt på engelska).

Icedrive eller pCloud: vår åsikt

Icedrive är en extremt viktig utmanare på marknaden för onlinelagring och kan mycket väl snabbt gå om sina föregångare som det bästa molnet för allmänheten.

Tjänstens extremt aggressiva prispolicy innebär att den till och med ligger före pCloud på detta område. Till detta kommer kryptering på klientsidan, vilket garanterar sekretessen för alla filer som lagras online. Denna funktion gör Icedrive ännu säkrare och mer konfidentiell än pCloud.

Sammanfattningsvis kommer pCloud att förbli före förpackningen för sina mer omfattande funktioner, vilket gör det mer lämpligt för till exempel affärsanvändning. Å andra sidan, om du letar efter storskalig online-lagring (1 TB eller 5 TB) som respekterar sekretessen för alla dina filer, och framför allt till ett mycket lågt pris, kan Icedrive mycket väl vara den sällsynta pärlan.

Icedrive vs Google Drive eller Dropbox

Inför de två jättarna inom molnlagring, Google och Dropbox, är Icedrive positionerad som en utmanare. Icedrive har dock vissa kvaliteter som de två jättarna inte har. Dess priser och policy för säkerhet och integritet får till och med Google och Dropbox att blekna i jämförelse.

Fördelar med Icedrive

  • Dess privata kryptering respekterar perfekt användarnas integritet (innehållet i filer som placeras i krypterade mappar kan bara vara känt av dig, inte ens av Icedrive).
  • Oslagbara priser, särskilt när du tänker på erbjudanden om livstidslagring online.

Fördelar med Dropbox och Google Drive

  • Google Drive och Dropbox har bättre integration med externa verktyg (särskilt Google Drive, som är en del av Googles ekosystem).
  • De har ett mer omfattande utbud av funktioner än Icedrive.

Vem bör använda Icedrive?

Är Icedrive lämplig för allmänheten? Det råder ingen tvekan om att allmänheten kommer att kunna dra nytta av Icedrives viktigaste egenskaper, som är livstidserbjudanden till extremt attraktiva priser och funktioner som garanterar säkerhet och sekretess för personuppgifter.

Dess brister och avsaknaden av vissa funktioner bör dock inte förbises, men dessa bör inte störa majoriteten av användarna.

Det avgörande: priser för livstidsplaner

Icedrives abonnemang med engångsbetalning är helt klart det mest attraktiva på marknaden när det vägs mot kvaliteten på den tjänst som erbjuds. Inte ens pCloud, föregångaren inom detta område, kan erbjuda något bättre.

I synnerhet är 5 TB molnlagringsutrymme till 500 € otroligt lågt. För att se själv kan du bara räkna ut att det betalar sig på bara 3 år jämfört med en traditionell årlig prenumeration. Det är en imponerande besparing efter 3 år.

Sammanfattningsvis

Kort sagt, Icedrive är den perfekta lösningen om du letar efter ett lagringsutrymme online där du kan synkronisera dina data och komma åt dem var du än befinner dig. Om de få begränsningarna i fildelningssystemet (du kan inte skicka filer till en kontakt så att de kan ladda upp dem direkt till ditt onlineutrymme) inte verkar viktiga för dig, kan du ge Icedrive ett försök utan att ångra dig.Gratiserbjudandet på 10 GB eller möjligheten att få pengarna tillbaka inom 14 dagar efter köpet kommer att vara mycket användbart.

Logo Icedrive
Icedrive
★★★★★

FÖRDELAR

  • Mycket låga priser, särskilt för livstidsbetalningar
  • Utmärkt säkerhet och integritet (privat kryptering ingår)
  • 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti
  • 10 GB gratis molnutrymme

NACKDELAR

  • Webbplats och applikationer endast på engelska
  • Vissa funktioner saknas jämfört med pCloud eller Sync.com

Prova Icedrive med 10 GB gratis